TAEK ÇEKMECE NÜKLEER ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MERKEZİ GEZİSİ

Trakya Üniversitesi  Uluslararası Fizik ve Uygulamalı Matematik Araştırma Merkezi,  Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezine 15 Mayıs 2015 Cuma günü  Üniversitemiz Fen Fakültesi  Fizik ve Kimya Bölümü öğretim üyeleri  Yrd.Doç.Dr. Nimet ZAİM, Doç. Dr. Fikret İŞIK, Doç.Dr. Murat TÜRKYILMAZ , Uzm. Fahrettin DOLAŞTIR ve Araş.Gör. Ayşen Şuekinci YILMAZ ile lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katıldığı teknik gezi düzenlenmiştir.

Ç.N.A.M ‘ de Radyoaktivite Ölçüm ve Analiz Birimi Laboratuvarları (Gama Spektrometri Laboratuvarı ve Toplam Alfa/Beta Laboratuvarı) , Sekonder Standart Dozimetri Laboratuvarı, Nükleer Elektronik ve Enstrümantasyon Birimi ve TR-2 Araştırma Reaktörü Birimleri gezilmiştir. Bunlarla ilgili çalışan uzmanlardan teknik bilgiler edinilmiştir.

Bu içerik 26.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 558 kez okundu.